sobota, 19 czerwca 2010
środa, 19 maja 2010
Monika i Łukasz 8.05.2010r
W sobotę 8-go maja miałem przyjemność fotografować bardzo sympatyczną parę - Monikę i Łukasza. Wesele odbyło się w bardzo malowniczej miejscowości - Grudna Górna. Tam też postanowiłem zrealizować plener ślubny. Przedstawiam kilka fotografii.




wtorek, 4 maja 2010
poniedziałek, 19 kwietnia 2010
czwartek, 15 kwietnia 2010
wtorek, 6 kwietnia 2010
Święta Wielkanocne 2010
Podczas tegorocznych świąt, siedząc przy suto zastawionym stole, postanowiłem uwiecznić piękne i pyszne wypieki mojej żony i jej siostrzyczki. Naprawdę PALCE LIZAĆ. Dodatkowo na stole pojawiły się dwa żółciutkie kurczaki :)

Muffinki z polewą lukrową.

Bardzo ciekawą formę przybierają Kadaifi, wyglądają jak kudłacze i każdy boi się je wziąć do ust, ale gdy to uczyni nie żałuje – wręcz przeciwnie.

Pascha jest polską potrawą, pochodzą z Kresów Wschodnich. Nazwa została wymyślona na cześć Paschy – święta będącego odpowiednikiem rzymskokatolickiej Wielkanocy.

Serowe Brownie. Poza smakowymi walorami, brownie ma jeszcze jedną zaletę- trudno go popsuć, bo z natury wygląda na nieudane. Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie. Moja szwagierka jednak zrobiła coś przeciwnego, bo ciasto poza tym, że było pyszne wyglądało świetnie:)

A na koniec tradycyjna babeczka z polewą czekoladową i wisienką.
Muffinki z polewą lukrową.
Bardzo ciekawą formę przybierają Kadaifi, wyglądają jak kudłacze i każdy boi się je wziąć do ust, ale gdy to uczyni nie żałuje – wręcz przeciwnie.
Pascha jest polską potrawą, pochodzą z Kresów Wschodnich. Nazwa została wymyślona na cześć Paschy – święta będącego odpowiednikiem rzymskokatolickiej Wielkanocy.
Serowe Brownie. Poza smakowymi walorami, brownie ma jeszcze jedną zaletę- trudno go popsuć, bo z natury wygląda na nieudane. Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie. Moja szwagierka jednak zrobiła coś przeciwnego, bo ciasto poza tym, że było pyszne wyglądało świetnie:)
A na koniec tradycyjna babeczka z polewą czekoladową i wisienką.
Etykiety:
Fotografia kulinarna
czwartek, 1 kwietnia 2010
poniedziałek, 29 marca 2010
Wiosna !!!
Nareszcie doczekaliśmy się upragnionej wiosny. Dzisiaj wziąłem swoją lustrzankę do mojego ogrodu, który od kilku dni zaczyna tętnić życiem. Efektem tego jest kilka barwnych fotografii.



Etykiety:
Makrofotografia
poniedziałek, 22 marca 2010
Subskrybuj:
Posty (Atom)









